madmouseman píše:Nedavno jsem s nekym diskutoval jestli validni kod ma vyznam ci ne. Podle netu jsou tendence posuzovat spise obsah nez zdroj. Ale i tak je porad kodu, ktery ma spatne uzavrene nebo vlozene elementy na tom hur nez cisty kod. Jde mi spis o vase postrehy a zkusenosti. je jasne ze prilis JS ktery ruzne prostrkany po kodu neprospiva vseobecne, ale co ostatni veci, ktere se podle specifikaci a i zkusenosti co mam projevi na vysledcich ? Prislisne poznamkovani, elementy H vlozene do odstavcu a podobne.
Jake mate zkusenosti s protlacovanim webu .. tak nejak lidove recenych se sprasenym kodem ?
Validita je důležitá. Mám validní weby a proto se také umisťují. Není to stoprocentní pravidlo. Existuje spousta nevalidních webů, které mají dobré ranky ( např. www.upc.cz nebo www.facebook.com ). Přesto validitu považuju za jeden z nejdůležitějších faktorů.
Spousta lidí dělá s kódem psí kusy.. vynechávají H1, dávají místo H1 obrázek, používá špatně tagy.. Validní kód zajištuje hlavně čitelnost pro vyhledávače, ale také pro roboty..