Změnit velikost textu   Verze pro tisk

webhosting - domény - servery - WEDOS.cz

This is alternative content.

Jak ušetříte až 80% nákladů na váš webhosting?

SEO a věrnost klientovi

SEO a věrnost klientovi

Příspěvekod siva01 » pát 11. lis 2011 1:13:18

Řeším takovou věc. Jedná se o loajalitu ke klientovi. Například pokud mám klienta a ten prodává matrace, tak nepříjmu za klienta jeho konkurenci ( tedy ne přímou konkurenci ). Připadá mi to, že bych "optimalizoval proti sobě".

Jak jste na tom s příjmáním zakázek od konkurence vašich klientů ? Je normální věrnost, nebo považujete za důležitější mít dalšího ( platícího ) zákazníka, ikdyby to potenciálně moholo znamenat, že příjdete o toho prvního ? :shock:

PS: řeším to, protože konkurent mého klienta chce ode mě SEO... Mě to připadá jako eticky dost ošidné to příjmout...
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Re: SEO a věrnost klientovi

Příspěvekod valerWEBs » pát 11. lis 2011 6:58:23

Pokud mám klienta, který ma obor napr. jak ty říkáš matrace, tak bych určitě nepřijal dalšího se stejným oborem.
Hubnutí a bezbolestná liposukce QE Subsonic systém z pohodlí Vašeho domova. Doporučuji kravaty v darkové sadě.
valerWEBs
Moderátor

SEO a věrnost klientovi

Příspěvekod Linki » pát 11. lis 2011 10:33:31

Určitě nebrat, v konečném důsledku poškodíš sebe, protože můžeš skončit se dvěma nasranými klienty a špatným jménem.
Zajímá mě linkbuilding a zvyšování návštěvnosti.
Linki

SEO a věrnost klientovi

Příspěvekod siva01 » pát 11. lis 2011 11:15:12

A nechcete mi někdo konkurovat ? Můžete být soutěživý a zkusit vytlačit "mé matrace" .. Teď jsem na Seznam.cz na třetím místě a na Google až 12 :cry:
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Příspěvekod gulli » pát 11. lis 2011 16:16:23

no ja mam mozna trosku jiny nazor..mozna bych zastupoval dva konkurencni klienty,ale je to na delsi diskuzi. Klidně bych si zasoutěžil..Muzes mi poslat nejake podrobnosti?tomaskurecka@email.cz..
gulli

Příspěvekod prich » pát 11. lis 2011 18:06:19

Matrace prodávají stovky obchodů, takže nebojuješ za jednoho klienta proti druhému ale za 2 klienty, abys je dostal předevšechny ostatní. A v tomto případě ti může být užitečné, když máš data od dvou klientů. Pak můžeš pro oba dělat lepší práci, než kdybys měl dělat jen pro jednoho. Takže já proti tomu nic nemám, pokud nejsi v oboru, kde si konkurují desítky až stovky subjektů. Přijde mi ale fér to takto podat stávajícímu klientovi. Já bych se pak zařídil podle toho, co si stávající klient přeje.
- Martina - alternativní psychologická poradna, EFT kurzy a terapie
- Vladimír - internetový marketing a SEO s nadhledem
prich

Vyřešeno :o)

Příspěvekod siva01 » pát 11. lis 2011 19:11:47

Tak jsem to vyřešil. Zeptal jsem se stávajícího klienta a tomu to nevadí a navíc jsem domluvil spolupráci obou eshopů. Nový klient bude prodávat i zboží toho stávajícího. Takže na tom všichni vydělají.

Takže asi je nejlepší se zeptat rovnou klienta co on na to. Když to půjde dobře, tak to dopadne tak jako v tomto případě a všichni vyděláme :)
siva01

Příspěvekod prich » pát 11. lis 2011 23:42:26

Gratuluji! Je super, když se podaří najít způsob, jak "problém" vyřešit tak, že mají všichni užitek.
- Martina - alternativní psychologická poradna, EFT kurzy a terapie
- Vladimír - internetový marketing a SEO s nadhledem
prich

Příspěvekod Lucyana » sob 12. lis 2011 9:27:04

Mě se také osvědčilo propagovat dva konkurenční weby (resp. dokonce i tři, ze stejného oboru). Člověk získává data, ke kterým by se jinak nedostal. A občas je i např. při základní výměně odkazů jednodušší a lákavější vůbec navázat spolupráci.

Dokonce se díky prvnímu webu podařilo ostatním ukázat a vysvětlit, že SEO vlastně funguje a je přínosné. Takže, pokud klient nemá nic proti, nevidím v tom problém. Naopak ty už máš znalosti oboru, které můžeš pro něj snadno využít.
Miluji lyžování a zabořené sjezdové lyže do čerstvého prašanu
Lucyana

SEO a věrnost klientovi

Příspěvekod Homer » sob 12. lis 2011 14:24:32

Já taky pracuji pro dva konkurenční weby, žádný problém v tom nevidím. Oba se mi podařilo dostat na přední pozice.

V jiném případě si klient hned na začátku spolupráce dal podmínku, že nebudu současně pracovat pro konkurenci, tak to samozřejmě respektuju.
Homer

Další

Zpět na Diskuze o SEO