Změnit velikost textu   Verze pro tisk

webhosting - domény - servery - WEDOS.cz

This is alternative content.

Jak ušetříte až 80% nákladů na váš webhosting?

2 e-shopy, stejný obsah

2 e-shopy, stejný obsah

Příspěvekod Fantomx » pon 02. srp 2010 11:52:42

Dobrý den,

vím že je celkem jasné, pokud mám 2 různé e-shopy se stejnou administrací - tzn. že jejich obsah zboží včetně popisů je totožný (administrace neumí vlastní popisy), tak to může dělat nepořádek ve vyhledávačích, návštěvnost toho prvního byla 30000 měsíčně, druhého 6000 měsíčně, nyní je to tak, že u prvního je to 18000 a u druhého 22000, tzn., že druhý již přeskočil první (pro mě je první nejdůležitější). Jde o tyto: http://www.xtremeshop.cz/ a http://www.megastreet.cz/. Můžete mi prosím někdo zkusit vysvětlit čím to je a případně mi poradit co na Xtreme doladit? Díky moc za každou radu!!
Fantomx

Re: 2 e-shopy, stejný obsah

Příspěvekod Homer » úte 03. srp 2010 8:16:17

Ten první e-shop má dost brutální title, to jsem ještě neviděl.
V kódu je spousta zbytečných blbostí, např:
Kód: Vybrat vše
<meta name="robots" content="all,follow" />
   <meta name="revisit-after" content="2 days" />
   <meta name="Rating" content="general" />
Homer

Příspěvekod Fantomx » úte 03. srp 2010 13:36:22

No problém nebyl v titulku (takový byl celou dobu, ale samozřejmě se mohla kritéria vyhledávačů v tomto taky změnit) - samotný systém e-shopu bohužel převádí věci z TITLE přímo na stránky, to je důvod dlouhého TITLE. Velmi zajímavé bylo, když jsem title zkrátil na 70 znaků (ono totiž takových reakcí jako Vaše je více), okamžitý propad v návštěvnosti a ztráta pozic na různé kombinace slov, proto je tam TITLE stále takovýto. Můžu doporučit programátorům aby oddělili TITLE text od toho co pak převádějí na stránky (text myši nad logem a text v zápatí). Každopádně pokud máte jakoukoliv další radu co s tím, jak zvýšit návštěvnost na původní hodnoty budu jen a jen rád za každou radu, děkuji moc!
Fantomx

Příspěvekod Lukáš Valenta » sob 07. srp 2010 17:01:16

Ze začátku by bylo vhodné uveřejnit zdroje návštěvnosti. Třeba nějaký fanoušek megastreet.cz o tom napsal na nějakém skate fóru a lidé naň chodí.
Taktéž by se dalo mluvit o tom, jaký eshop více vydělává. Já osobně, pokud bych si měl vybrat, tak bych si koupil u eshopu druhého (design tam je lepší).

Podívejme se na to ale z pohledu SEO.

Proboha zkraťte Title, Keywords, description a alt u <div class="logo">, h1 a patičku. Je to ubohé zaspamovávání klíčových slov, nedivím se, že vyhledávače upřednostňují druhý eshop (je-li tomu tak, nedíval jsem se na pozice serp).Opravte to, klíčová slova dejte do vět a nesnažte se dělat black hat seo. Ničemu nepomůžete, ba naopak.
Čemu ale nerozumím, proč máte onpage faktory takové, které máte. Několikrát máte h2 takovéto: <h2>Novinky</h2>. Čemu Vám to pomůže v SEO, to opravdu netuším. Nechám se podat.

Ono úprava title, jak píšete může mít za následek pád ve vyhledávačích, ale pokud dostanete ban/penalizaci, bude pozdě. Najměte si někoho, kdo se Vám o to postará (můžete napsat i mně) dříve, než s tím budete mít problémy typu penalizace.

PS: V těchto věcech neváhejte investovat do někoho, kdo tomu opravdu rozumí. Investice má smysl.
Lukáš Valenta - levné, přesto kvalitní SEO.
Svoji pozornost více upínejte na rady členů ze skupiny SEOlogové. Hlásit se do ní mohou všichni.
Lukáš Valenta

Příspěvekod Fantomx » ned 08. srp 2010 18:45:14

Dobrý den,

děkuji za výstižnou odpověď, nyní se pracuje na zcela novém designu nového e-shopu právě pro www.xtremeshop.cz, tak veškeré poznatky na toto téma tam necháme zakomponovat. Zároveň firma, co e-shop vyvíjí, by měla mít onpage faktory dle sami sebe zpracovány na vysoké úrovni, tak uvidíme. Každopádně moc děkuji za připomínky.
Fantomx

Příspěvekod siva01 » sob 04. zář 2010 14:26:42

a nepovažuje náhodou Google jeden z eshopů za duplicitní a nepostihuje ho za to ? cenní se také originalita textů.. stejné stránky pod jinýma doménama.. to je jasné tříštění odkazů..
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Příspěvekod Gondal » ned 05. zář 2010 15:36:48

Fantomx píše:Dobrý den,

děkuji za výstižnou odpověď, nyní se pracuje na zcela novém designu nového e-shopu právě pro http://www.xtremeshop.cz, tak veškeré poznatky na toto téma tam necháme zakomponovat. Zároveň firma, co e-shop vyvíjí, by měla mít onpage faktory dle sami sebe zpracovány na vysoké úrovni, tak uvidíme. Každopádně moc děkuji za připomínky.

Potom napíš, či ti rady na seoforum.cz pomohli
Gondal
Administrátor

2 e-shopy, stejný obsah

Příspěvekod Fantomx » stř 15. zář 2010 11:31:50

Chtěl bych se ještě zeptat, stala se bez našeho vědomí taková věc, najali si nějakého "rádce" ohledně financí a marketingu firmy a ten se rozhodl bez našeho vědomí kompletně smazat prolinky skrz celý web. Veškeré výměny jsou pryč a také trojúhelníkové výměny na jiné naše klienty (u nás problém - propadají se pozice jiných klientů). Teze tohoto marketingového odborníka spočívala v tom, že link který vede ven ze stránek je podstatnější než ten, který vede na stránky. Jelikož některé linky, které vedly ven, nebyly oborově související, tak se rozhodl smazat asi stovky výměn skrz celý web s tím, že se začne od znova a pouze a jenom s tématicky příbuznými weby a pouze se schválením tohoto člověka. Ostatní linky ať jdou do sekcí výměny prolinků vzadu do stránek - tam máme "volnou" ruku (ranky vzadu jsou 0 a 0). Rád bych požádal o radu, zda jeho rozhodnutí bylo v pořádku a pokud ne, co bych měl říci majiteli stránek, aby byly linky znova nahozeny zpět (pokud je to pro stránky důležité). Děkuji za každou pomoc!
Fantomx

2 e-shopy, stejný obsah

Příspěvekod Gondal » ned 19. zář 2010 17:29:52

Link ktorý ide na inú stránku je pdoľas môjho názoru menej dôležitý ako ten ktorý ide na stránku. Avšak dá sa to brať z viacerých ohľadov. Podľa mna však neurobil dobre, hlavne preto, že vás o tom neinformoval. Ak chceš kontaktovať majiteľov tých webov, tak im proste povedz čo sa stalo, myslím, že každý normálny to pochopí :)
Gondal
Administrátor

2 e-shopy, stejný obsah

Příspěvekod siva01 » ned 17. říj 2010 10:54:42

Fantomx píše:Chtěl bych se ještě zeptat, stala se bez našeho vědomí taková věc, najali si nějakého "rádce" ohledně financí a marketingu firmy a ten se rozhodl bez našeho vědomí kompletně smazat prolinky skrz celý web. Veškeré výměny jsou pryč a také trojúhelníkové výměny na jiné naše klienty (u nás problém - propadají se pozice jiných klientů). Teze tohoto marketingového odborníka spočívala v tom, že link který vede ven ze stránek je podstatnější než ten, který vede na stránky. Jelikož některé linky, které vedly ven, nebyly oborově související, tak se rozhodl smazat asi stovky výměn skrz celý web s tím, že se začne od znova a pouze a jenom s tématicky příbuznými weby a pouze se schválením tohoto člověka. Ostatní linky ať jdou do sekcí výměny prolinků vzadu do stránek - tam máme "volnou" ruku (ranky vzadu jsou 0 a 0). Rád bych požádal o radu, zda jeho rozhodnutí bylo v pořádku a pokud ne, co bych měl říci majiteli stránek, aby byly linky znova nahozeny zpět (pokud je to pro stránky důležité). Děkuji za každou pomoc!

http://cs.wikipedia.org/wiki/PageRank - to snad mluví za vše
..počet odkazů na stránce by měl být do 100 ks, ranky stránky se redistribují na každý odkaz.. tedy čím více odkazů na stránce tím méně page ranku přeposílám.. nad 100 ks roboti neindexují..

já teda odkazy do patičky dávám, ale jen relavantní a jen tak, aby to výrazně neovlivnilo vzhled webu

A platíte si seokonzultanta, tak se ho snad zeptejte co tím sleduje... takhle to vypadá, že si myslíte, že vám tam začal řádit magor co ani neví, jak se SEO napíše.. no a jestli vám to zkur* tak snad máte dobrou smlouvu :P
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Zpět na Diskuze o SEO