od Lukáš Valenta » stř 14. črc 2010 22:19:41
Validita stejně jako velikost kódu a jeho provedení hrají v SEO roli. Jsou k tomu mnohé statistiky, já si je nevedu - mám své názory na tyto věci a pokud si někdo udělá statistiku, tak jsem spokojený - většinou statistiky prokáží to, co prosazuji já.
k tématu, nyní půjdu trošku do neznáma, jak to vidím - samozřejmě v této hře hrají i jiné faktory.
Co chce vyhledávač:
- kvalitní obsah
- relevantnost pro dané klíčové slovo
- co nejrychlejší načítání stránek - tedy, rychlý hosting, dobře napsaný kód (čím menší, tím lepší)
- funkčnost - nechce, aby odkazoval a "doporučoval" ve fulltextu stránku, která by se mohla zobrazit špatně. (tedy validita).
a poté už jsou spíše detaily, které těm faktorům dopomáhají - offpage, etc.
K dotazu: ano, validní kód smysl má, je to mnohem lepší. Nejen pro uživatele, kterým se to může zobrazit špatně, ale i pro vyhledávače. Do jaké míry, to nedokáže nikdo zodpovědět.
Dotaz2 - spamming kw
Takto, musíme si určit, co znamená spamování a co pouze kvalitní web s obsahem, ve kterém jsou klíčová slova. Já osobně se snažím zaplnit h1-h3 (min.) hlavním klíčovým slovem, ale tak, aby to bylo ok, takže žádné black hat seo. Zatím se mi nestalo, že by byl jakýkoli problém - propad, nebo tak. Sleduji pozice na Seznamu a žádný web nespadl, pouze roste (weby, na které pracuji/na které jsem do tří měsíců zpětně pracoval). Všeho s mírou. Platí to i zde.