Změnit velikost textu   Verze pro tisk

webhosting - domény - servery - WEDOS.cz

This is alternative content.

Jak ušetříte až 80% nákladů na váš webhosting?

Odkazy za každou cenu.. jejich přínos?

Příspěvekod Lucyana » stř 23. lis 2011 12:34:33

Je skutečně každý odkaz dobrý?

Zajímá mě především z pohledu příbuznosti a tématiky webu (kvalitu, informace, hodnocení webu a sousedící odkazy beru jako automatická kriteria). Jak se rozhodujete zda s daným webem vyměníte odkaz nebo ne?

Říká se, že každý odkaz je dobrý.
Ale jaký mohou mít skutečný přínos "odkazy za každou cenu"? Myslím tím ty odkazy z webů tématicky nesouvisejí.

Př. z webu o parfémech odkaz na plovoucí podlahy atd.... Jistě víte o čem mluvím.
Miluji lyžování a zabořené sjezdové lyže do čerstvého prašanu
Lucyana

Re: Odkazy za každou cenu.. jejich přínos?

Příspěvekod gulli » stř 23. lis 2011 15:27:48

Pro mě je tematická pribuznost stezejní, hlavne u sitewide výměn! Pokud by jsi vyměnoval vsechno na co narazis měl by si miliony odkazů coz taky není ideální. Pokud google uprednostnuje tematický kontent(obsah) tak etmatické odkazy jsou také brany v potaz.
gulli

Příspěvekod Pavel Ungr » stř 23. lis 2011 19:18:24

Význam mají, ale minimální, nechci se uchylovat k ošklivým přirovnání, ale musím - jeden tématický odkaz vydá za 100 netématických.
SEO konzultant pracující pro H1.cz & Ataxo
Pavel Ungr

Příspěvekod Lucyana » čtv 24. lis 2011 10:06:15

Vážně, až takový rozdíl? Ty jo, takové drsně vyčíslení vidím poprvé :-)

Já jsem tvrdým zastáncem výměny pouze tématicky příbuzných. Právě se potýkám s tím, jaký úspěch mohou mít kolegové, kteří dělají právě ty netematické, které jdou samozřejmě snáze..
Miluji lyžování a zabořené sjezdové lyže do čerstvého prašanu
Lucyana

Příspěvekod siva01 » čtv 24. lis 2011 13:56:32

Tématický odkaz je znatelně lepší... Už jen proto, že může přivést i návštěvníka, což je u netématických odkazů spíše zazrak..

Do partnerů webu jsem ochoten dávat i netématické odkazy, ale sitewide se snažím dodržovat tématické... Celkem se mi osvědčilo zadat si do Google tématicky příbuzné klíčové slovo ( které ovšem není se mnou konkurenční ) a kontaktovat weby na první stránce s nabídkou výměny. Je to lepší a efektivnější systém, jak číst inzeráty a doufat, že tam dá někdo dobrou nabídku.
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Příspěvekod destiny999 » pát 06. led 2012 22:31:48

No mam podobnu skusenost s nasim poker online projektom. Na zaciatku snaha o velke vymeny linkov skoro s kazdym orem warezu, adultu a link fariem a po case som prisiel na to, ze jeden kvalitny relevantny odkaz sa neda vobec porovnat s nekvalitnymi ostatnymi odkazmi. Aj ked na druhej strane clovek co nema moc skusenosti so seo tak je rad v podstate za kazdy odkaz, ktory sa mu podari ziskat.
Pokernazivo vás naučí hrať poker , na internete vám predvedieme poker online a naučíme vás jednoduché a kompletné poker pravidla
destiny999

Příspěvekod Clou » sob 07. led 2012 16:05:00

destiny999 píše:No mam podobnu skusenost s nasim poker online projektom. Na zaciatku snaha o velke vymeny linkov skoro s kazdym orem warezu, adultu a link fariem a po case som prisiel na to, ze jeden kvalitny relevantny odkaz sa neda vobec porovnat s nekvalitnymi ostatnymi odkazmi. Aj ked na druhej strane clovek co nema moc skusenosti so seo tak je rad v podstate za kazdy odkaz, ktory sa mu podari ziskat.

To vidím, jak se snažíš být tématický když máš na webu o SEO odkazy na poker :)
PPC reklama pro zvýšení návštěvnosti vašeho webu. Sleduji katalog firem Kralupy nad Vltavou. Věnuji se SEO
Clou
Správce

Zpět na Diskuze o SEO