Změnit velikost textu   Verze pro tisk

webhosting - domény - servery - WEDOS.cz

This is alternative content.

Jak ušetříte až 80% nákladů na váš webhosting?

Odkazovat na doménu nebo na konkrétní stránku?

Linkbuilding je propagace Vašich stránek metodou odkazů z jiných stránek, které vedou na Vaše.

Příspěvekod Hot » pon 06. úno 2012 9:25:46

Zdravím,
prosím o radu, mám stránky jejichž úvodní stranu (domenaXY.cz) jsem optimalizoval na klicove souslovi, na toto sousloví jsem již na první pozici. Sousloví je však příliš konkrétní, teda s malou hledaností (např. ubytovani+vimperk), tak bych chtěl web upravit i na druhé klíčové sousloví (např. ubytování+šumava). vytvořil jsem stranku (domenaXY.cz/druhe-klicove-souslovi) a optimalizoval stránku na toto sousloví.
Otázka je jak teď pokračovat v linkbuildingu,
1) odkazovat pomocí druhého klíčového slova na stránku "domenaXY.cz/druhe-klicove-souslovi"
2) odkazovat pomocí druhého klíčového slova na doménu "domenaXY.cz"
3) nebo se vykašlat na stránku "/druhe-klicove-souslovi", optimalizovat uvodni stranku i na druhe klicove slovo, a odkazovat pomocí druhého klíčového slova na doménu "domenaXY.cz"
Snad jsem to popsal srozumitelně..
Díky za názory ;)
Hot

Příspěvekod Pavel Ungr » pon 06. úno 2012 11:54:18

Obecně platí, že cílíš vždy na stránku (nikoliv doménu) kde se fráze vyskytuje. Na jedné stránce bychom neměli optimalizovat na více než 2-3 fráze. Myslím, že je díky tomu odpověď jednoznačná:-)
SEO konzultant pracující pro H1.cz & Ataxo
Pavel Ungr

Příspěvekod Hot » úte 07. úno 2012 21:20:31

Díky za odpověď,
nicméně pořád z toho nevím zda je lepší provádět linkbuilding
a)na dvě stránky, každá s jedním klíčovým slovem (jedna z nich je index) anebo
b)na jednu stránku (index) s dvěma klíčovými slovy :?
Hot

Příspěvekod Pavel Ungr » úte 07. úno 2012 22:35:49

Obojí je dobře a nic z toho není špatně:-)
SEO konzultant pracující pro H1.cz & Ataxo
Pavel Ungr

Příspěvekod Hot » stř 08. úno 2012 8:11:59

Hehe, no doufal jsem že jedno bude přecijen trochu míň dobře, nebo trochu víc špatně : )
díky za názor
Hot

Příspěvekod siva01 » čtv 09. úno 2012 15:53:34

Hot píše:Zdravím,
prosím o radu, mám stránky jejichž úvodní stranu (domenaXY.cz) jsem optimalizoval na klicove souslovi, na toto sousloví jsem již na první pozici. Sousloví je však příliš konkrétní, teda s malou hledaností (např. ubytovani+vimperk), tak bych chtěl web upravit i na druhé klíčové sousloví (např. ubytování+šumava). vytvořil jsem stranku (domenaXY.cz/druhe-klicove-souslovi) a optimalizoval stránku na toto sousloví.
Otázka je jak teď pokračovat v linkbuildingu,
1) odkazovat pomocí druhého klíčového slova na stránku "domenaXY.cz/druhe-klicove-souslovi"
2) odkazovat pomocí druhého klíčového slova na doménu "domenaXY.cz"
3) nebo se vykašlat na stránku "/druhe-klicove-souslovi", optimalizovat uvodni stranku i na druhe klicove slovo, a odkazovat pomocí druhého klíčového slova na doménu "domenaXY.cz"
Snad jsem to popsal srozumitelně..
Díky za názory ;)

Já odkazuji vždy na stránku, která je optimalizovaná na klíčové slovo, které používám v anchoru. Když třeba nevím, která to zrovna je, tak si dám do Google: site:Mojedomena.cz kličove slovo - stránka, která se zobrazí jako první je stránka, na kterou odkazuji za použitím daného klíčového slova.. Už vím, že ji Google k danému slovu považoval za nejrelavantnější, tak už jen dále posiluji jeho "rozhodnutí"
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Zpět na Linkbuilding