Ahoj,
vím, že se snažili hlavně o komplexitu a propojenost v jednom. Měli jsme několik reakcí na to, že se lidí nevyznali na stránkách, ale hlavně že nepochopili v čem je ta výhoda, i když jsou k dispozici demoverze.
Předem nutno říct, že collabim a jiné jsem projel jen velmi rychle - tzn nemohu moc porovnávat. Ale za mě:
beru výhody takto: Nástroj dokáže najít automaticky podobná klíčová slova, stejně jako na adwords - s možstností přídání do sledovaných KW. To je pro mě užitečná funce. Poté co slova přidám a zjistím, že se na to slovo nevysskytuju na dobré pozici - snažím se analyzovat stránku na KW. Tzn kde se nachazí, chybí atd. Tohle ale dobře dělá spousta jiných nástrojů také, nicméně ne všechny to mají pak tak hezky pohoramdě

Potom už je změna na straně stránek atd...
Druhou výhodou co se mi libí je přehledná správa zpětných odkazů. Především hledání podobných stránek na zadané KW, generace a následná správa jejich mailů na které je mohu okamžitě kontaktovat, tak - a to hlavní přehled webů, kde jsou mé odkazy a naopak - aktivní a neaktivní odkazy atd. To se mi libí, vidím kdo mě "osral" či jestli je odkaz v pořádku nebo ne. Jednoduše pak stačí autora stránek kontatktovat.
To jsou pro mě 2 nejdůležitější fukce, který jsem si v SeoAnalytics oblíbil a usnadnují mi to

Ale jak řikam, v těhle nástrojích nemám velký rozhled - budu rád za připomínky

PS: nedávno jsme na to udělali video:
http://seo-analytics.cz/page/video1 Asi nejlépe pochopitelné.
Díky
Honza