Změnit velikost textu   Verze pro tisk

webhosting - domény - servery - WEDOS.cz

This is alternative content.

Jak ušetříte až 80% nákladů na váš webhosting?

Linkbuilding pomocí soutěží

Linkbuilding je propagace Vašich stránek metodou odkazů z jiných stránek, které vedou na Vaše.

Příspěvekod prich » pát 11. lis 2011 16:05:07

Využíváte někdo na linkbuilding pořádání soutěží? Každá soutěž se dá zveřejnit na min. dvacítce soutěžních webů a i pro PR články je soutěž dobré téma.
- Martina - alternativní psychologická poradna, EFT kurzy a terapie
- Vladimír - internetový marketing a SEO s nadhledem
prich

Příspěvekod gulli » pát 11. lis 2011 16:09:25

nemam to odzkousene ale myslim ze bude fungovat dobre jak pro linkbuilding tak pro brandbuilding..podpora povedomi spolecnosti
gulli

Příspěvekod siva01 » pát 11. lis 2011 19:48:10

Jak by ta soutěž měla být postavená ?? Není my zcela jasné, jak by mohla normální soutěž znamenat významnější nárůst odkazů..

Každopádně soutěže jsou dobré. Lidé je vyhledávají a rádi se registrují, když můžou něco vyhrát. Ovšem pokud to nebude soutěž tipu: "naklikej mi body", tak na ní nikdo defakto odkazovat nebude, protože čím více soutěžících, tím menší pravděpodobnost výhry.. Takže by to muselo být udělané chytře, aby to ty lidi nutilo odkazovat. Jinak tam ten vliv ( na linkbuilding ) bude nepatrný.
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Příspěvekod Pavel Ungr » pát 11. lis 2011 23:37:06

Ahoj,

používáme to a je to myslím dobrá metoda.
SEO konzultant pracující pro H1.cz & Ataxo
Pavel Ungr

Příspěvekod Linki » sob 12. lis 2011 11:02:13

Soutěže jsou odkazová klasika, najdete to v každém manuálu pro linkbuilding, stejně jako dávat věci zdarma.
Zajímá mě linkbuilding a zvyšování návštěvnosti.
Linki

Příspěvekod Homer » sob 12. lis 2011 14:27:35

Linki píše:Soutěže jsou odkazová klasika, najdete to v každém manuálu pro linkbuilding...

Máš s tím nějaké vlastní, praktické zkušenosti? Už delší dobu o tom uvažuju.
Homer

Příspěvekod Pavel Ungr » sob 12. lis 2011 16:09:14

Homer píše:
Linki píše:Soutěže jsou odkazová klasika, najdete to v každém manuálu pro linkbuilding...

Máš s tím nějaké vlastní, praktické zkušenosti? Už delší dobu o tom uvažuju.

Já ano, osobně to považuju za čistší metodu než články.
SEO konzultant pracující pro H1.cz & Ataxo
Pavel Ungr

Příspěvekod siva01 » ned 13. lis 2011 12:46:32

A můžete mi vysvětlit, proč by zákazník odkazoval na soutěž, když si tak zvyšuje konkurenci v soutěži ? Tohle mě fakt nedochází.. :shock:
Mojí prací i zálibou je SEO. Občas si prohlédnu fotografie a když mě to znaví, tak spadnu na své matrace.
siva01

Příspěvekod prich » ned 13. lis 2011 13:09:04

1) Odkazy získáš tak, že vložíš svou soutěž na soutěžní weby. Já provozuji České soutěže a soutěže i po skončení odkazují na soutěžní web. Podobných webů je dnes několik desítek.
2) Jsou lidi, kteří zveřejňují, kde soutěžili. I když si tím snižují vlastní pravděpodobnost výhry, zvyšují si tím pocit "soutěžní autority" viz opicka.bur.sblog.cz.
3) Soutěž je ideální námět na publikaci článku a pokud jde o opravdu povedenou soutěž, lidi ji doporučí např. na Facebooku svým známým.

A co mi přijde nejdůležitější, tak všechno výše popsané jsou bonusy k tomu, že díky soutěži dostanete lidi na svůj web, získáte je jako fanoušky na FB nebo jako odběratele newsletteru.

Zajímalo mě, kolik z vás to vidí podobně jako já. A jsem rád, že třeba v H1 to nejen používají, ale psali o soutěžích i na svém webu. Jinak soutěže jsou určitě na delší diskusi. ;-) Třeba se rozjede právě tady.
- Martina - alternativní psychologická poradna, EFT kurzy a terapie
- Vladimír - internetový marketing a SEO s nadhledem
prich

Příspěvekod siva01 » ned 13. lis 2011 13:32:04

Aha.. tak já jsem si všiml toho, že soutěže zvyšují návštěvnost. Ovšem nějakého většího nárůstu odkazů jsem si nevšiml ( ovšem ani jsem se na to přímo nezaměřil ).

Je dokázané, že soutěže jsou významný motiv pro přidání se do fankulubu na sociálních sítí. O tom, že by to nějak rapidně zvýšilo počet odkazů čtu až tady.

Kolik odkazů vytřískáte na soutěži ? Jak měříte kolik odkazů vám soutěž přinesla ?
siva01

Další

Zpět na Linkbuilding