Změnit velikost textu   Verze pro tisk

webhosting - domény - servery - WEDOS.cz

This is alternative content.

Jak ušetříte až 80% nákladů na váš webhosting?

Facebook a eshopy

Facebook a eshopy

Příspěvekod PHATE » čtv 21. říj 2010 2:19:00

Chci se podělit se zkušenostmi, které jsem na Facebooku získal. Co se týče propagace, jedná se o geniální nástroj, díky kterému lze zvýšit obraty eshopu i o desítky procent. Ať už se jedná o skupiny všeho druhu či placenou reklamu, mám osobně ověřeno, že přibližně týden po zveřejnění placených reklam se zvedla návštěvnost asi o 70% a obrat asi o 60%.

Škoda, že jsem na tohle přišel pozdě a tuto sociální začal využívat teprve nedávno.

Co se mi osvědčilo, tak jsou kvalitní nadpisy a popisky. Nad tím jsem strávil snad nejvíce času, resp. vymyslet takový popis, který by zaujal a uživatele donutil kliknout.

Určitě doporučuji vyzkoušet.

Snad jen doplním, že podrobný popis jak propagovat svůj obchod či služby na Facebooku, by vydal na knihu nebo celý blog.
PHATE

Facebook a eshopy

Příspěvekod Dem-enD » pát 05. lis 2010 21:38:08

Opravdu se ti poměr návštěvník/zákazník zvýšil až o tolik procent? :) S reklamou na Facebooku nemám žádné zkušenosti, jen se ptám.
Dem-enD

Facebook a eshopy

Příspěvekod hodinky-naramkove » čtv 11. lis 2010 15:23:03

Na FB mi běžela reklama asi 14 dnů, možná 3 týdny. Za tu dobu jsem nalákal cca 150 lidí do přátel. Nějaký zásadní vliv na návštěvnost to nemělo, ani z řad přátel stránky jsem nezaregistoval nakupující. Přesto má FB dobrý potenciál jako newsletter pro ty kterým se stránka líbí (čím víc tím líp) a potažmo i jejich přátelé, pokud na příspěvek jakkoli zareagují. Shop se mi od té doby rozrostl a tak reklamu před Vánocemi určitě spustím znova. Každopádně po první SEO analýze mého webu, bylo bodově kladně hodnoceno spojení e-shopu a Facebooku.
SEO amater na úrovní pokročilé lamy ;) který vdechnul život e-shopu s hodinkami.
hodinky-naramkove

Facebook a eshopy

Příspěvekod zdendas » úte 29. bře 2011 1:06:08

Co se týká placené reklamy na facebooku, mám poznatky tak nějak... střídavě oblačno. Některé věci prostě jdou samy a výsledky odpovídají prakticky tomu, co psal PHATE, někdy je to poměrně tristní. Nicméně je pravda, že v daném případě kvalitní nadpisy a popisky nic nenahradí. Možná bych jen doplnil, že jsem dělal testy i s různými obrázky u reklam a můžu říct, že k mému velkému překvapení (a značné nešťastnosti oněch modelek) polonahé baby nemají zdaleka takový efekt jako efektně a hezky zpracované obrázky produktů. Nevím proč to tak je, zkoušel jsem to na několika odlišných eshopech, ale rozdíl byl pokaždé nad 12%.
Nicméně je jedna věc, co mě poměrně dost uchvátila... branding a propagace prostřednictvím skupin, více méně z legrace jsem udělal skupinu kámošově hospodě (35 míst uvnitř, 20 venku), pořešili jsme nějaké akce, nahnali ubohých 300 fanoušků. To celé v průběhu ledna. Únorové meziroční navýšení zisku bylo o neuvěřitelných 180%. Od tohoto pokusu jsem začala na problematice pracovat důkladněji a myslím, že ten efekt opravdu stojí za to.
S pozdravem Zdendas
http://www.pevnina.cz
zdendas

Facebook a eshopy

Příspěvekod seopr » pát 01. črc 2011 0:29:49

konkretne s "FB vs. e-shop" nemam skusenost, ale mam jednu vacsiu skupinu cez ktoru pomalicky rozbieham niektore weby. 2-3 posty na wall mi spravia 40-80 navstev denne. Zahadne sa v tej dobe rozbehli aj navstevy z google vyhladavania - mohlo mat toto na to nejaky pozitivny vplyv ?
PR články zdarma: www.seoprclanky.cz
Všechny slevy z celé ČR pohromadě: www.mega-discounts.cz
seopr

Zpět na Sociální sítě